<< terug

 

Over mij

 Bea Mulder

 

Woont en werkt in Groningen. Sinds 2008 organiseert zij reizen naar Marokko. Ze is/heeft geen reisbureau, maar organiseert de reizen op persoonlijke titel. Ze deed dit naast haar werk als agogisch hulpverlener bij de GGZ en als zelfstandig coach/therapeut.
Ze houdt van Marokko en van organiseren en wil je graag laten kennismaken met een land, warm en zo anders dan het onze.
In 2008 is ze begonnen met wandeltrektochten met kamelen door de Sahara. Sinds de zomer van 2010 is ze haar reizen aan het uitbreiden naar diverse plekken in het Atlas-gebergte en de Saghro, tussen Atlas en Sahara in.

Sinds 2013 is de vraag van (vrienden)groepen en andere geïnteresseerden toegenomen. om een reis op maat voor hen te organiseren. Zo heeft ze voor diverse besloten vrienden/kennissen groepen, gezinnen (met kinderen) en voor een school reizen georganiseerd door de Sahara, het Atlasgebergte en het Saghrogebergte.
Zelf is ze diep geraakt door de schoonheid van Marokko en de zeer vriendelijke, gastvrije mensen. De Marokkaanse geuren, kleuren en vormen. De puurheid en ongereptheid van de natuur. En het licht. 
Het licht in Marokko is anders. Evenals de manier van leven. De mensen leven veelal zonder programma. Beiden hebben een prettige invloed. Dat merk je meteen bij je aankomst in Marrakech.
Graag wil ze je laten kennismaken met deze manier van zijn. Vooral het zijn in de woestijn en de bergen helpt je om te ontspannen en de allerdaagse beslommeringen los te laten.
Ze werkt nauw samen met 
professionele gediplomeerde gids: 

 

 

Mohamed Ouchaoua

 

http://www.beamulder.nl/images/upload/images/Mohamed%201%20via%20mail%20dec%2008.jpg

Mohamed woont in Imilchil, op 2250 m hoogte midden in het Hoge Atlasgebergte. Hij komt uit een nomadenfamilie en is Amazigh (Berber).

Na zijn studie geografie aan de Universiteit van Fes heeft Mohamed de opleiding tot gids aan het Centre de Formation aux Métiers de Montagne Maroc (CFAMM) in Tabant voltooid. Hij heeft in 1992 zijn diploma behaald. Tijdens zijn studie heeft hij o.a. stage gelopen in de Franse Alpen.

Hij werkt ondertussen reeds meer dan 20 jaar als gediplomeerd en professioneel gids in de woestijn en het (hoog)gebergte. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring met het organiseren en begeleiden van groepsreizen. Naast het begeleiden van hoofdzakelijk wandelreizen voor reisorganisaties in Nederland en andere Europese landen heeft Mohamed jarenlang mountainbike-reizen georganiseerd voor een Zwitserse Mountainbike organisatie.

In zijn dorp is Mohamed bezig een riad (auberge) te bouwen; de bouw van het riad is bijna klaar, zodat hij binnenkort de deuren kan openen.

Mohamed is een serieuze, verantwoordelijke man, die op zijn tijd van lachen en grappen houdt. Hij spreekt, naast het Tamazight (Berbers) en Arabisch, vloeiend Frans, Engels, wat Spaans en natuurlijk een paar woorden Nederlands.

 

Verder werken we met een professioneel team van wisselende koks en kamelen- en/of ezeldrijvers.

 

 

 

                                 In 2017 heeft Mohamed zijn EHBO diploma behaald.